This post is also available in: img-2English (Engels)

Ja, ik weet het, en het is goed dat jij dat ook weet!
Ik blog om verschillende redenen. Een van die redenen is omdat ik het graag doe, en omdat ik graag mijn kennis, ervaring deel. En ik zou dat liefst nog meer doen, en nog beter.
photo-2015-08-02-20-42-59_3201

Maar dat kost tijd en geld. Dus een van de andere redenen waarom ik blog en websites en zo maak, is voor het geld. Inderdaad, daar ga ik niet over liegen of raar over doen, maar de kinderen hebben eten nodig. En ik ook, zelfs veel meer dan de kinderen! En er zijn natuurlijk net zoals bij iedereen rekeningen te betalen. Veel rekeningen.
Dus ja, je vind hier wat reclame op deze website. En sommige links die je ziet, zijn affiliate links.
Dat betekent dat elke keer je op zo’n reclameadvertentie klikt, ik een klein beetje betaald wordt. En dat is goed. Voor mij toch. En voor u? Wel, het kost u geen cent, dus het is zeker niet slecht.
En wanneer je op een van die affiliate links klikt? Dan wordt je naar een of ander product gebracht dat ik zelf gebruik, of gewoon cool vind. De affiliate links die ik gebruik zijn vooral van Amazon en iTunes. Twee instanties die iedereen kent, en kan vertrouwen. En als je de link volgt, en je vind het interessant, wel, dan is het nog steeds aan jou om te beslissen of je wil kopen waar ik je naartoe gelinkt heb. En als je dat doet, krijg ik een klein stukje uitbetaald van het bedrag dat jij betaalt voor wat je koopt. En dat bedrag blijft hetzelfde voor jou, of je nu via mijn affiliate link gaat, of rechstreeks naar Amazon of iTunes gaat. Dus het kost jou geen cent extra. En dat is dus ook weer goed!
Waarom ik je dit allemaal vertel? Omdat ik duidelijk wil zijn over wat ik doe en waarom ik dat doe. Ik wil niet dat je al maanden met veel plezier naar deze site komt, om dan, op het punt dat ik 10000 bezoekers per dag heb, iedereen te bombarderen met reclame all over the place. Ik wil je ook niet bestoken om mijn “wereld-veranderend e-book” te kopen, welk dan meestal een copy is van dingen die je overal vind, of zelfs een compleet gecopieerd e-book met wat wijzigingen (misschien schrijf ik nog wel een e-book later, maar dan enkel als ik zeker weet dat het de moeite waard gaat zijn). Dat wil ik dus allemaal niet, ik wil wel duidelijk een eerlijk zijn naar jullie, mijn lezers.
Dus vertel me gerust in de comments wat jij er van vindt. Ben ik verkeerd om reclame op de site te zetten? Doen ze afbreuk aan de kwaliteit van de website of de artikels? Of wil je net meer informatie over de systemen van advertenties en affiliate links waar ik mee werk en waarom en hoe ik die gebruik?
Share via
Copy link