This post is also available in: img-1English (Engels)

Je hebt ze waarschijnlijk al eerder gezien, die urls met googleusercontent.com er in. Waarschijnlijk was je wat wantrouwig, en heb je je zelfs afgevraagd waar die precies vandaan komen, en wat ze doen.
Eén plaats waar je ze regelmatig tegenkomt, zijn je Adsense stats, in de lijst van sites, met deze waarschuwing er bij
. One place where they show up regularly are your Google Adsense stats, in the list of sites accompanied by this warning:

Your ads have recently appeared on websites you haven’t authorized. To avoid lost revenue, make sure to authorize any sites where you display ads by visiting your account settings.

Dus, wat is dat? Wat heeft dat te betekenen? Wat moet ik met die “unauthorised sites”?
Wel, elke pagina die door de Google spider geindexeerd wordt, wordt in een grote cache geplaatst, en gebruikt als backup indien de originele pagina niet beschikbaar is. Wanneer je op de “cached” link klikt, zie je de webpage zoals die er uit zag toen Google’s spider ze indexeerde. En deze gecachede versie is de versie die Google gebruikt om te zien of de pagina relevant is voor de zoektermen die ingegeven zijn.

Een andere url die geregeld terugkomt is translation.googleusercontent.com. Deze komt niet van gecachede paginas, maar van pagina’s die door Google vertaald zijn.

Vroeger zag je deze pagina’s meestal rechtstreeks van een ip-adres komen, maar dit is nu, waarschijnlijk omwille van makkelijker onderhoud, naar een domeinnaam gewijzigd: googleusercontent.com .

Dus de meest belangrijke vraag is: kan je deze sites vertrouwen?
En het antwoord is: Ja!

Share via
Copy link