This post is also available in: English (Engels)

Vorige maand ben ik met deze nieuwe reeks posts begonnen, elke maand een overzicht van de best presterende posts en/of foto’s. Met een beetje vertraging wegens de “gezin eerst” regel, presenteer ik u nu de meest geapprecieerde foto van januarie 2018.

Het is een foto van een rij kale bomen in de winter, tegen een rood-blauw-grijze lucht vlak voor zonsopgang.

Ik wil ook ineens een beetje meer over deze foto met jullie delen, zoals het wat, waar en hoe dat ik deze foto gemaakt heb. Veel mensen die mijn werk volgen denken dikwijls dat ik er geregeld een paar uur op uit trek om rond te rijden of te wandelen op zoek naar mooie locaties om foto’s te maken. Maar Nope, dat is niet zoals het bij mij werkt 🙂 Zoals ik al zei, gezin eerst. Dus de meeste van mijn foto’s zijn gemaakt terwijl ik de kinderen naar school breng, of onderweg naar het kantoor. En zo ook deze foto.

Ik probeer om altijd mijn kleine en handige, maar zeker trouwe en geweldige Fujifilm X-M1 met XF 35 f1.4 (ik ben zot van dat kleine lensje!!) materiaal bij te hebben. Maar, als ik zie dat het weer er niet echt veelbelovend uitziet om er een paar mooie foto’s uit te halen, dan durf ik hem soms al wel eens gewoon thuis te laten. En zo een dag was het op die ochtend ook. Maar man, had ik me vergist! En man, had ik spijt dat ik hem toch niet meegenomen had! Gelukkig had mijn al even trouwe iPhone 6 wel bij, dus hop, Procamera opgestart en onderstaande foto met de HDR setting genomen.

Wat nabewerking betreft, ik heb zelden de neiging om filters te gebruiken. Wel, eigenlijk gewoon bijna nooit. Wat ik wel doe, is de saturatie van de kleuren een beetje opschroeven (ok, ik geef toe, soms zelfs heel erg opschroeven), en een beetje spelen met de schaduwen, de zwartig en het contrast. Zoals ik al zei, had ik spijt dat ik de Fujifilm niet bij had, want de kwaliteit van de iPhone foto was na het editeren in Lightroom cc toch net iets te laag naar mijn mening. Maar al bij al, toch een prachtige foto die ik wel geslaagd vind.

De foto deed het niet alleen het beste op Instagram, maar ook op 500px.com, dus ik denk dat hij toch wel aanspreekt 😉

Or you can view the same image on 500px.com and follow me there too 😉

Trees against a painted background by Bjorn Beheydt on 500px.com

20 Shares
Share via
Copy link