This post is also available in: img-2English (Engels)

Twitter kan een geweldig goede manier zijn om bezoekers naar je website te brengen. Maar af en toe eens even op Twitter verschijnen, en een link posten gaat niet je niet veel opbrengen. Om echt succesvol te worden, moet je echt Twitter gebruiken als Social Media Tool. Dat betekent, je focus moet liggen op netwerken met anderen, niet op adverteren.

Om je webtrafiek te vermeerderen zijn er hoofdzakelijke twee technieken die je kan toepassen. Eerst en vooral, focus op het maken van vrienden. Niet zomaar gelijk welke vrienden, maar vrienden die ook in dezelfde niche zitten. Kijk naar de grote namen in je niche, en kijk dan naar de mensen die zij volgen, en begin die mensen te volgen. Bijvoorbeeld, als je in de niche van bloggers zit, volg je @problogger. Dan volg je de mensen die hij volgt, zoals Chris Brogan en Men with Pens en zo verder.

Zorg ook voor interactie met de andere twitteraars, antwoord op de dingen die ze zeggen. Dit zal hun aandacht trekken, en als ze goed vinden wat je te zeggen hebt, dan heb je een nieuwe follower erbij! De meeste mensen zullen ook je website even nakijken voor ze je volgen. Als je regelmatig kwaliteitscontent op Twitter zet, kan je er zeker van zijn dat iemand die je twitterstream ziet, ook geïnteresseerd zal zijn om je te volgen. Probeer het posten van junk te vermijden, en hou het bij je niche als je doelgericht trafiek voor je zaak wil.

 

Vergeet ook de SEO niet wanneer je op Twitter zit. Tegenwoordig kunnen Google en Bing tweets indexeren, dus de juiste keywords en hashtags gebruiken heeft wel degelijk een impact op de zichtbaarheid van je twitterprofiel. En dit, op zijn beurt, heeft ook een invloed op je website trafiek.

Uw profiel zelf moet ook diezelfde keywords bevatten, en moet een goede omschrijving geven van jezelf, of je zaak. Gebruik niet gewoon twee of drie woorden, maar zorg ervoor dat je mensen een reden geeft om je te volgen, door uit te leggen wie je bent, of waar je voor staat. Upload zeker een foto van jezelf, omdat dit meestal vertrouwen opwekt bij de potentiële volgers. Je wil een goede en sterke indruk nalaten wanneer mensen op je twitternaam doorklikken naar je profiel.

Twitter kan een heel erg goede bron van website trafiek zijn, maar enkel wanneer je zelf ook deelneemt in het netwerk van fascinerende mensen die op Twitter actief zijn. Simpelweg een link of een ad posten om de 2 a 3 dagen zal enkel doen overkomen als iemand die niet volgens de regels speelt, en zal er voor zorgen dat je net genegeerd wordt. Neem de tijd om op mensen te reageren, zoek naar nieuwe mensen om te volgen, blijf actief bij je onderwerpen, en je zal snel een boost in trafiek zien.

Share via
Copy link