This post is also available in: English (Engels)

Druk druk druk! Ik weet het, ik heb het altijd nogal druk, maar door een hele hoop veranderingen, en nieuwe dingen die op stapel staan, heb ik het de voorbije weken extreem druk gehad. Dus ik ga de post van vandaag iets minder lang maken 😉
We zullen eens zien welke foto’s hoge toppen scoorden op de verschillende social media in Juni!

Top foto in Juni op Instagram

Op een mooie, warme en zonnige dag in Juni, kwamen er eens wat vrienden langs om te barbequen. En in plaats van het daar dan ook bij te houden, beslisten we om een wandeling te maken in de bossen na het eten. En om in de bossen te geraken, moeten we het kanaal oversteken. En afhankelijk van het tijdstip, en het weer, kan de zon daar prachtig over het water schijnen. En soms, wanneer je over de brug wandelt, passeert er een boot, of ligt er eentje voor anker aan de kade. En op die specifieke dag, waren ze er alle drie, het weer, de boot, en het juiste tijdstip.

Aangezien we gingen wandelen, had ik mijn Fujifilm met de XF35 f1.4 meegenomen, en daar direct al wat foto’s mee gemaakt. Ik had ook de GoPro Hero3 in mijn tas zitten, dus ook daar heb ik dan enkele foto’s mee genomen. Maar dan, ik kon het niet laten, heb ik toch nog rap mijn iPhone 8 Plus genomen, met, inderdaad ProCamera, en heb ik nog snel 2 foto’s gemaakt. De ene is een echt wel mooie foto, en de andere is deze 😉
Op gebied van postprocessing is er niet zo veel aan gedaan, enkel mijn standaard toefje saturatie toegevoegd. Maar zelfs dat was niet echt nodig. De hele setting was zo al zo ongelooflijk mooi, dat het niet veel extra punch meer nodig had.

Top foto in Juni op 500px

Een heel andere foto, en toch, heel erg hetzelfde. Op deze foto staat eigenlijk dezelfde plaats als op de andere foto, maar op een ander moment van de dag, en vanuit een ander standpunt genomen. Het kanaal, maar dan zonder boot, en genomen van op de zijkant van het kanaal in plaats van op de brug over het kanaal. Deze foto is enkele maanden geleden genomen, en veel vroeger op de dag. De foto is genomen met mijn toen nog oude vertrouwde iPhone 6, en ProCamera.
Qua postprocessing is ook hier niet zo veel aan gedaan. Enkel een klein duwtje in de saturatie, maar niet zoveel als ik normaal zou doen. Ik vind de nevel over het water heel mooi, en ik wou die zeker niet teniet doen.

Idyllic countryside sunrise over the water by Bjorn Beheydt on 500px.com

Top foto in Juni op Steemit

Verschillende social media platforms hebben een verschillend publiek, en een ander publiek geeft een ander resultaat. Maar niet deze maand!
Mijn Steemit followers apprecieerden blijkbaar dezelfde foto als mijn Instagram volgers. Welke ook voor mij de favoriet is.

Sunsets and water roads

Sunsets and water roads

Zoals ik hierboven al zei, de boot-foto is mijn favoriet, maar welke verkies jij? Laat het me weten in de comments, of op social media!

15 Shares
Share via
Copy link